Híres divatházak logóinak története I.

2010. december 16., 13:02

Következő összeállításunk első részéből megtudhatjátok hogyan születtek meg(,) az olyan nagy márkák logói, mint a Louis Vuitton, a Chanel, vagy éppen a Givenchy. Tartsatok velünk, hiszen egyik-másik szimbólumnak igazán meglepő története van!

 

Gucci

Az olasz divatházat Guccio Gucci alapította 1921-ben, Firenzében. A logó Gucci egyik fiának nevéhez fűződik. Ő volt ugyanis, aki először kapcsolta össze apja nevének kezdőbetűit, még 1933-ban. De a két G betű nemcsak a tulajdonos nevére utalt, hanem egy kengyelt próbált szimbolizálni, hiszen a divatház kezdetben a lovagláshoz is gyártott kiegészítőket.

 

 

Louis Vuitton

 

A divatház az egyik legrégebbi márka a divatvilágban, hiszen 1854-ben nyitotta meg kapuit. Meglepő módon a logója a mai napig nem változott semmit, egy stilizált japán ihletésű virágmotívum, ami egyébként a cég kezdőbetűiből épül fel.  Ugye milyen érdekes?

 

 

Givenchy

A Givenchy divatházat az 1950-es években hozták létre. Habár manapság már nagyon sok mindent gyártanak, kezdetben egyszerű, de nagyon vonzó ruhákat készítettek csak. Így a logójuk is ezt tükrözte, vagyis négy darab G betű egymással szemben. Ez a négyes G emlékeztethet minket a kelta ékszerek egyszerű, de mégis bonyolult megjelenítésére, ami a Givenchy márkát is jellemzi.

 

 

Chanel

A Chanel logójához több magyarázat is kötődik. Eszerint már 1886-ban készítettek egy olyan képet, amely két egymásba fordított patkót ábrázolt, amely a siker és a szerencse szimbóluma. A másik magyarázat, hogy a divatház alapítójának kezdőbetűit (Coco Chanel) használták fel a logó megalkotásához. Mindenesetre az biztos, hogy a híres egymásba fonódó C betűket először 1925-ben használták, egy Chanel # 5 parfüm üvegén. Nem sokkal később pedig már ez a logó szerepelt mindenhol, manapság is.

 

 

Láthattátok, néhol igencsak meglepő módon alakultak ki a nagy divatházak logói. Figyeljétek rovatunkat, mert nemsokára újabb márkák logóinak történeteivel ismerkedhettek meg! Mit gondoltok a most megismert logók történeteiről? Hallottatok már ilyeneket ti is?

 

Képek forrása: millionlooks.com

Forrás: http://fashion.hu/cikk/Hires_divathazak_logoinak_tortenete_I_/3411Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!
Török Antal - NémetTörök Antal - MagyarTörök Antal - Angol