Gyártót keresni csak jól felvértezve!

2016. február 19., 11:20

Lúzer Elek tanul a dolgokból. Következő találmányát, a villát (amit először háromágú kanálnak nevez) sikeresen szabadalmaztatja, majd felkeresi a Kanálgyárat.

A Kanálgyár nem veszi meg a licencet, hanem hamarosan piacra dobja a négyágú villát. Elek csak ekkor tudja meg, hogy a szabadalom önmagában kevés.

Az oltalom nem terjedt ki a négyágú villára. Pedig elég lett volna egy profi szabadalmi ügyvivő, aki háromágú étkezésre szolgáló eszköz helyett legalább kétágú étkezésre szolgáló eszközként védi le a találmányt.

Védd magad! Előzd meg, hogy mások gazdagodjanak meg az ötletedből, találmányodból!

Innovációval, ötlettel, találmánnyal, szabadalommal kapcsolatos kérdésekben ingyenes szaktanácsadással segítünk!

Nehogy úgy járj, mint Lúzer Elek ;)

Nézd meg ezt a 2 perces, tanulságos videót: https://www.youtube.com/watch?v=F1uDSIAg1W0

(forrás: mszte.com)

 

Mi a találmány?

"A találmány a kreatív tevékenység olyan eredménye, a tudomány és technika területére eső olyan megoldás, amely jelentősen gazdagítja a tudomány és a technika adott szintjét és a gyakorlatban alkalmazható. (A találmány abban különbözik a felfedezéstől, hogy az utóbbi természeti törvényeket tár fel, és a gyakorlatban közvetlenül nem alkalmazható.)[1] A találmány az ötlet kidolgozott formája."

 

Mi a szabadalom?

"A szabadalom a találmányok egyik iparjogvédelmi oltalmi formája a használati minta mellett. Csak az a találmány szabadalmazható, amely megfelel a szabadalmazható találmány valamennyi alábbi ismérvének. A felfedezések sohasem minősülnek szabadalmazható találmánynak, mivel még nem műszaki megoldások."

Forrás: wikipediaHozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!« Vissza az előző oldalra!
Török Antal - NémetTörök Antal - MagyarTörök Antal - Angol