PROJEKTEK, SZAKDOLGOZATOK, KUTATÁSI EREDMÉNYEK, SZOFTVEREK, TANULMÁNYOK VÉDELME

Gondoltál már arra, hogy...

a hasznosítható projektedet, diplomamunkádat, kutatási eredményeidet, TDK-dolgozatodat, szakmai publikációdat

... mások felhasználhatják?

- Szeretnéd a szerzői jogi védelem körébe tartozó műved kéziratát, dolgozatod, kottád elsőbbségét biztosítani?

- Vannak komoly terveid a munkáddal (gyakorlati megvalósítás, publikálás, pályázat, könyvkiadás, stb.) ?

Ha mindezekre IGEN a válaszod, akkor térítésmentes tanácsadással állunk rendelkezésedre az elsőbbséged biztosítása érdekében.

Sok olyan alkotás keletkezik a diplomamunkák elkészítése során, melyek akár szabadalomképesek, forma- és egyéb védelem alá tartozóak lehetnek.

A szakdolgozatok mellett olyan művekkel, számos tudományos-, műszaki kutatási eredmény, értekezés, előadással is találkoztunk melyeknek - mint értékes szakirodalmi munkák - biztonságos oltalma indokolt. Ezek közül néhány akár szakkönyvben is megjelentethető lenne.

A létrehozott egyéni és eredeti művek elsőbbségének biztosítása, a szerzői tanúsítvány megszerzése minden esetben rendkívül fontos a későbbi jogviták elkerülése végett.

A több éves szakmai tapasztalat és gyakorlat azt mutatta, hogy nagyon sok olyan szakdolgozat és fent említett mű kerül napvilágra, melyet mások gátlástalanul, a szerző tudta nélkül részben vagy egészben felhasználnak. Számos szerzőt meglepetésként érint, hogy az általa készített alkotással, megoldással, az elképzelésének megfelelő művel az üzleti életben megvalósított alakjával szembesül. Ekkor válik szükségessé a jogszerű fellépés érdekében a szerzőség és az elsőbbség idejének hiteles dokumentálása.

A mű keletkezésének elsőbbségi időpontjának hiteles igazolása, regisztrációja, az öngondoskodás egyik módja, mely a szerzői jogok érvényesítése során, később busásan megtérülhet.

 
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Török Antal

9023 Győr,
Verseny u. 5.
Telefon:
96/413-688
Fax: 96/413-688
Mobil:
+36 20 9569-721
E-mail:
iparjog@fmmc.hu
Török Antal - MagyarTörök Antal - AngolTörök Antal - Német